17 Nisan 2016 Pazar

yag yakimi icin kardiyo

Yag yakimi icin en iyi kardiyo antrenmani hangisidir, ne zaman ve ne sekilde uygulanmalidir?


Vücut gelistirme sporu yapanlar icin ortalama hizda 30-45 dakika süreyle kardiyo calismasi yeterlidir. Vücut gelistirme sporculari kas kaybina neden olabilecegi düsüncesiyle yüksek tempolu ve uzun süreli kardiyo calismalardan uzak durmaya dikkat ederler.

Essa Obaid de bu düsüncede olan sporculardan biri. Uzun süre orta hizda kardiyo calismasi yapmayi tercih ediyor ve yag yakimi icin en uygun zamanin sabah kahvaltisi öncesi oldugunu söylüyor. Cünkü vücuttaki karbonhidrat miktari azalmis veya tükenmisken kardiyo yapmak, enerji ihtiyacini karsilayabilmek icin yaglarin yakilmasini gerektiriyor.

Günün diger saatlerinde de kardiyo calismasini yemeklerden önce yapmak ayni düsünceye dayaniyor. Essa Obaid onlari da denemis, hepsinin yararini görmüs ama en etkili yag yakma yönteminin sabah kahvaltisindan önce kardiyo yapmak oldugunu vurguluyor.

Fitness sporculari icin durum farkli: Onlar devasa ölcülerde kas yapmanin pesinde olmadiklari icin H.I.I.T (Yüksek yogunluklu, kisa aralikli kardiyo) yöntemini tercih etmeleri daha mantikli.

Sonuc olarak, HIIT yüksek yogunluklu interval calismasi en kisa sürede en fazla yag yakan sistemdir ve etkisi ertesi gün de devam eder. Ancak, belirttigimiz gibi vücut gelistiricilerden cok, fitness yapanlar icin daha uygundur.

Kardiyo calismalarinin amacina ulasabilmesi icin beslenme programina dikkat etmek, günlük kalori, protein, karbonhidrat ve yag oranlarini ona göre düzenlemek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder