15 Nisan 2016 Cuma

donusumlu karbonhidrat diyeti

Kilo vermenin en garantili yolu: Dönüsümlü karbonhidrat diyeti


Sürekli olarak düsük karbonhidrat diyeti uygulamak cesitli saglik sorunlarina yol acabilir, cünkü vücut sistemi calistirabilmek icin gerekli enerjiyi saglayabilmek icin proteinleri parcalayarak enerji kaynagi yaratmaya calisir. Bu da asit üretilmesi demektir ki, uzun vadede böbrek taslari olusmasina neden olabilir. Ayrica, karbonhidratlar vücudun sistemlerinin calismasi, özellikle beyin fonksiyonlarinin yerine getirilmesi ve sinir sistemi icin de gereklidir.

Karbonhidratlari sürekli olarak en düsük düzeye indirmek yerine, dönüsümlü bir karbonhidrat programi uygulamak hem daha saglikli, hem de düzenli ve sürekli kilo vermenin yoludur. Düsük kalorili ve düsük karbonhidratli diyetlerde vücut kisa sürede az kalori, az karbonhidrat almaya alisir ve disardan sürekli olarak düsük enerji gelecegini varsayarak, aldigi enerjiyi daha tasarruflu kullanmaya baslar. Bu da metabolizmanin yavaslamasi ve kilo vermenin durmasi anlamina gelir. Zayiflamaya devam edebilmek icin her gecen gün daha az kalori almak gerekir ama bu cözüm degildir, cünkü vücudumuz her seferinde daha da azalan kalori miktarina da uyum saglayarak günden güne daha az enerjiye ihtiyac duymaya baslar. Sonunda, eskiden yedigimizin yarisi kadar yesek bile, birakiniz kilo vermeyi, tam tersi kilo almaya bile baslariz.

Dönüsümlü (rotasyon) karbonhidrat haftalik beslenme plani:

Pazartesi: Sabahtan antrenman öncesine kadar 70 gram hizli ve yavas sindirilen karbonhidratlar, esit porsiyonlar halinde. Aksamlari az miktarda sebze haricinde karbonhidrat kaynagi tüketilmemesi gerekiyor.

Sali: Pazartesi gibi

Carsamba: Pazartesi gibi

Persembe: 250 gram karbonhidrat, gün boyunca esit porsiyonlara bölünerek.

Cuma: Pazartesi gibi

Cumartesi: Pazartesi gibi

Pazar: Esit porsiyonlara bölmek yerine, o gün yalnizca bir ögünde olmak sartiyla 150 gram karbonhidrat. Yagsiz makarna böyle bir ögün icin güzel bir örnektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder