24 Nisan 2016 Pazar

vucut agırlıgıyla antrenman

Yalnızca vücut agırlığımızı kullanarak fit bir vücuda sahip olmamız mümkün mü?


Ağırlık kaldırmadan ve fitness ekipmanlarına sahip olmaya gerek kalmadan yalnızca vücut ağırlığıyla yağsız ve kaslı fit bir vücuda sahip olunabilir. Şınav ve vücut ağırlığıyla yapılacak olan squat ve lunge hareketleri hem üst, hem alt vücut gelişiminde çok etkilidir. Hele barfiks çekebileceğiniz bir demir veya ağaç dalı varsa vücudun pek çok ihtiyacını karşılayabilirsiniz demektir. Bu hareketlere burpee, ip atlama, koşu gibi yağ yakıcı kondisyon arttırıcı hareketlerin ve karın kasları çalışmalarının eklenmesiyle çok fit bir vücut yapılabilir.

Vücut ağırlığıyla yapılacak antrenmanlarda bir süre sonra vücut ağırlığı yetmez hale gelince yoğunluğu arttırmak ve antrenmanın yararlı olmaya devam etmesini sağlamak için bazı değişiklikler yapmak gerekli olacaktır. Ağırlık çalışmalarında kullanılan ağırlık yükseltilerek bu etkinin sağlanması gibi, vücut ağırlığı antrenmanlarında set ve tekrar sayılarının, hareket hızının değiştirilmesi sonucunda sürekli gelişim sağlanabilir.

Başlangıçta hareketi 1010 temposuyla yaptığımızı varsayalım. Yani, 1 saniyede indirmek, hareketin en alt noktasında 0 saniye beklemek, 1 saniyede kaldırmak ve en üst noktada 0 saniye beklemek. Birkaç hafta sonra 2010, 3020, 2121, 3121, 4040,4141,5050, 5151 ve amaca uygun olarak başka tempoları uygulamak, tıpkı ağırlık çalışmalarında barbell'a ağırlık eklemek gibi etkili ve yararlı olacaktır.

1 yorum: